RMA – steg 1 konsten att kasta pilen mot rätt mål …

Posted on December 2 2009 in RMA

En flygtur och kaptenens röst låter i högtalaren. ”Välkommen till den här flygningen mellan Stockholm och Köpenhamn, jag har en god nyhet och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att det går fortare än någonsin. Den dåliga nyheten är att jag inte vet åt vilket håll vi flyger…”

 … vart ”flyger” du…

Hur många gånger i livet flyger vi egentligen inte utan att veta vart vi är på väg. I relationer går vi dag ut och dag in utan att många gånger veta om vi är på väg mot samma mål. Jag har tränat otaliga lag där spelare sagt att de vill vinna eller att målet är att vinna, men när de rannsakar sig själv så är inte beteendet därefter. I många företag sätter man upp mål och försöker tydliggöra vad de innebär, men det blir ändå inte till ett beteende.

Någon som har kastat dart? Säg att du är riktigt duktig på det och anser att du med lätthet träffar siffran 20 eller ”bull eyes”. Om jag säger att du ska visa det för mig och du stegar stolt fram, säker på din sak. Jag ger dig en pil och säger ”kasta och visa mig”. Du tar pilen och tittar mot väggen och hittar ingen darttavla. ”Men var är tavlan, frågar du?”. Hur många gånger går vi inte omkring i livet och anser att vi är otroligt duktiga och målmedvetna, men vet vi egentligen var tavlan sitter, och om vi inte vet, hur ska vi då träffa den, oavsett hur bra vi är…?

…vilken tavla siktar du på…

Jag har sett otroligt fina dokument, där det står exakt beskrivet vilka mål vi har och hur vi ska nå dem, och vilka värdegrund som gäller i det här förtaget eller i det här idrottslaget. Sedan när man rannsakar bitarna i ett beteende ute bland personal och chefer så ser man något hett annat än vad dokumenten beskriver. Hur kommer det sig att det blir så här?

På min förra arbetsplats, polisen, blev det diskussioner när det kom fram att vissa beteende, som bland annat inträffade i Malmö inte var enligt polisens värdegrund. Ledningen hänvisade till boken värdegrund. Jag hade aldrig själv sett boken och de flesta poliser som jag pratade med hade inte heller gjort det, och jag har utbildat över 1000 poliser i kommunikation och mental träning/ förberedelse. Mycket av det jag förläste om var i grunden, just det, etik.

När jag väl kom över boken så insåg jag att den var bra. Många hade fått den men ändå inte läst den eller brytt sig om vad som stod i den, varför inte? För att förtroende för ledningen var väldigt låg och det fanns egentligen ingen riktig handlingsplan hur boken på ett bra sätt skulle integreras  praktiskt i verksamheten. Dessutom fanns, rent generellt, redan en bra värdegrund hos den enskilde, vilket gjorde att vissa sätt hos ledningen kunde tas som ren obefogad kritik.

Samma sak ser jag i dokument när man nagelfar flera företag. Många dokument som plockas fram är riktigt bra men det integreras egentligen inte, eller tas inte emot av en motpart för att det ska kunna förverkligas. Samma fina dokument och handlingsplan hos idrottslag, men där kanske det strandar på att spelarna egentligen är oseriösa eller egentligen inte bryr sig, men även att möjligheterna att genomföra målsättningen inte finns rent organisatoriskt.I relationer svär man på att man ska älska varandra i nöd och lust. När våra barn föds lovar vi att bli världens bästa föräldrar. Det blir många gånger mest fina ord…

”Hitta ditt dharma, sätt upp mål, definiera dem och ”just do it”…

Den enda person som vi med säkerhet kan förändra är oss själva. Om vi åtminstone kunde vara ärliga mot oss själva, vad vi egentligen vill med livet, så skulle allt vara mycket lättare. Bygg inga ”luftslott”, försök hitta dina livsmål (dharma), fråga dig själv vad just du vill med ditt liv. Om du föreställer dig att du stod i slutet av ditt liv, vad skulle du då velat ha åstadkommit tidigare i ditt liv. Visualisera dem i ditt undermedvetna, vattna dem då och då, och lev i nuet, och det magiska kommer bara att finnas där framför dig när det är dags…

Gör en lista på alla dina unika talanger, Sedan gör du en lista på alla saker du älskar att göra. När du sedan uttrycker dina unika talanger och använder dem i ett gott syfte, förlorar du begrepp om tiden och skapar överflöd i ditt, såväl i andras liv.

Kunskap – Attityd – Beteende

Samla på dig kunskap, det är makt, men bara potentiell makt. Du måste ha en förmåga att förstå den och en vilja till en attitydmässig förändring. Men inte ens det hjälper, för du måste också göra det till en beteendemässig förändring. Genom att du börjar med att ta ansvar för dig själv har du börjat en process som kommer att förändra ditt och många andras liv, tilll ett mycket mer harmoniskt liv…

Detta är en del av första biten av fem i mitt framgångsrika program:

RMA – Rätt Mental Attityd

…godmorgon sverige, du vet vad du har idag, men inte vad du får imorgon…


18 comments

18 thoughts on “RMA – steg 1 konsten att kasta pilen mot rätt mål …

  1. Detta är spännande!

    Jag hittade en del som jag skall ta med till nästa ledningsgruppsmöte för här träffade du rätt i prick…..

  2. Detta är spännande!

    Jag hittade en del som jag skall ta med till nästa ledningsgruppsmöte för här träffade du rätt i prick…..

Comments are closed.