The next one i dalarnas plastvärld …

Posted on May 12 2014 in Innebandy, Time Out

… the next one

 

innebandy-bloggen

 

”Silly season” pågår för fullt i dala skogarna, vem blir ”the next one” ?

Enligt Albert Einstein ” Krävs det ett helt nytt sätt att tänka, för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka” och det borde stämma till 100 % på våra dam lag Kais Mora och Ibf Falun. Faluns damer förlorade sista kvartsfinalen 18/3 och redan 2 dagar senare påbörjas ”nybygget” där Andreas Pernhall kommer att ha en stor roll  se länk.  Andreas hoppades kunna presentera ett nytt tränarnamn redan i början av kommande vecka 13 , vi är i vecka 19 och ingen tränare är klar! Dock har Hans Edström presenterats se länk, ”Men mycket handlar förstås om vilket lag som Falun får och väljer jag Falun så gör jag det för att få möjligheten att vara med i ett slutspel” säger Hans Edström.

Här har vi ett av Faluns alla problem. Man tror sig vara så mycket bättre och denna säsong hade man topp 3 som målsättning vilket visar total brist på självinsikt och ödmjukhet inför sina egna kunskaper. Faluns damer har ALDRIG vunnit SM guld,  x antal silver och brons gör inte ett lag till vinnare…

Vad föreningen och styrelsen tillsammans med alla gamla läktarspelare måste förstå och göra är att likt Einstein tänka på ett nytt sätt. Man har från mitt försök säsongen 09-10 då jag tog vid efter A Lundmark hela tiden lagt skulden på tränarna och som A Pernhall säger -Turbulensen när man ”byter chefer” hela tiden är förkastlig. Eftersom A Lundmark kom tillbaka under denna säsong och trots stor tilltro till spelarna och från spelarna lyckades inte han heller, då måste man inse att spelarmaterialet inte räcker till och man saknar liksom Mora RMA – Rätt mental Attityd och man måste göra en ordentlig ,ärlig och uppriktig utvärdering av säsongen/säsongerna…

Falun MÅSTE få ordning på sin styrelse som ska ta tuffa beslut, sätta en kravprofil på alla inblandade ledare som spelare. När jag tillträdde var det x antal som tackat nej pga bristande spelarmaterial och för höga ekonomiska krav. Upplevde inte att det fanns en kravprofil på ovan och kommunikationen var bristfällig. Spelarmaterialet var inte BRA (jag hade haft 5 st spelare från mitt dåvarande div 2 lag som gått rakt in i laget) när jag fick möjligheten MEN enligt dåvarande sportchef var målsättningen att genomföra ett generationsskifte och tillade –Vi behöver inte gå till slutspel utan vi ser det som en mellansäsong där vi bygger om och nytt för framtiden…

Ord till mig från sportchefen som dock till media uttrycker sig. Vi kan komma  allt från 1 till 8. Kommunikationen var annorlunda , inte slutspel till mig , slutspel till media och spelarna. Om jag haft möjligheten att fortsätta hade generationsskiftet varit genomförd tillsammans med att övriga ej lämpliga spelare inte varit kvar i laget/föreningen.

P Bäck lämnade över sin roll som sportchef men hoppas att han målade om väggarna i gamla Lugnets omklädningsrum för nu får damlaget börja om sin resa med att spela och byta om i anrika Lugnet. Att spela inför 200 närmast sörjande i stora fina FK arena är inte en rättighet varken ekonomiskt eller sportsligt, man måste förtjäna det, kanske ska låta damerna byta förening till Falun ungdom?

Silly season för Faluns del blir en BRA början på något nytt om man VÅGAR ta dem tuffa besluten…

Våga satsa på ungdomarna , samarbeta med gymnasierna,  utbilda och fostra egna produkter från närområdet liksom herrlaget gjort och som kan gå hela vägen. Hela vägen till A-Laget och kanske till landslaget men glöm alla drömmar om SM guld närmaste 5 åren och gläds istället med J Holmboms ev guld med Mora i framtiden.

E Andersson slutar pga jobb liksom Strömberg och Lundmark? S Steen flyttar tillbaka till Endre med orden – Endre är en seriös förening med bra förutsättningar för att utvecklas. Både spelartruppen och ledarstaben ser väldigt intressant ut inför nästa säsong säger Sara. Ord som man kanske inte vill höra med Falun öron men en tankeställare och en målsättning att själva få den fina kritiken i framtiden av kommande spelare. F Eriksson flyttar till Uppsala. Vad händer med mv E Andersson var flyttar hon?

T Einstulen följ med J Holmbom till Mora , för att utvecklas måste bägge flytta annars kan det bara gå utför,  Systrarna Lindgren fortsätter efter viss tvekan och hoppas dem till slut kommer till sin rätta och får visa sina kvaliteter. Systrarna Hansson följer P Hinders?

P Hinders den enda som har kontrakt av ledarna men enligt rykten INTE var informerad om förra veckans Try Out? Oavsett tycker jag man ska bryta ALLA kontrakt från ledare till spelare där man får visa styrelsen att man kan tillföra laget och föreningen för att få en tröja till kommande säsong.

Ser även att M Folmertz och J Fahlström har erbjudits kontrakt vilket känns lite märkligt då man spelade ner Sala och framförallt fick sparken förra säsongen från Falun?  Se länk. Man har även bjudit in två schweiziska VM spelare varav en mv. I dagsläget har man 9 st spelare med kontrakt och ingen tränare/ledare eller hur blir det med P Hinders?

Gör om gör rätt, använd RMA, våga kommunicera med varandra , ställ krav  på ALLA inblandade och glöm slutspel, kom ner på jorden och lyssna inte på alla småpåvar som sitter på läktaren då kan framtiden vara er…

Lycka till!

//Patric


no comments