Lite andlig och mental lekamen, tack …

Posted on September 14 2011 in Capello filosoferar, RMA

Allt flyter på bra med jobb, fast det varit en hel del, och med träningen. Så fokus där är bra, se blogg, ”konsten att ta befälet över själens tempel …” 

Ska iväg och köra styrketräning nu. Men var försvann mitt andliga och mentala lekamen? Balansen mellan det ytliga och insidan måste ha rätt balans, annars är inte harmonin den bästa …

… andligt och mentalt

… senast i göteborg handlade jag på mitt favvo bokcafé, Lohrs PocketMedMera, nedan böcker.

”Människor emellan”, av lars engqvist.

”Han berättar på sitt ödmjuka sätt hur man kan göra för att lösa mänskliga dilemman och bidrar med sin kunskap för att öka förståelsen om oss själva och andra. Han tar upp frågor som ältande, problemlösning, antaganden om oss själva och andra som begränsar oss, att handskas med olikheter, skam och skuld samt familjerelationer.

Människor emellan ger en grund i psykologi fylld med exempel från författarens liv. Engquist har arbetat i många år som terapeut, konsult, föreläsare och författare. Han har skrivit flera böcker som används i kurser och utbildningar i psykologi och ledarskap…”

”Ledaren utan titel”, av robin sharma

”Du behöver inte ha en titel för att vara en ledare och förebild. Det är budskapet Blake får av den luggslitne gamle mannen som en dag kliver in i bokhandeln där han arbetar. Visst, Blake gillar böcker, men kunderna har han hittills mest sett som störande inslag. Sedan han kom hem från striderna i Irak har han haft svårt att anpassa sig och dricker helst sitt kaffe i fred och går ensam bland hyllorna i affären. Men tillsammans med denne främling utforskar han nya sidor hos sig själv och får ta del av ett helt nytt sätt att arbeta och leva. 

Nu, flera år senare, är Blake mycket framgångsrik och vill dela med sig av den kunskap och visdom han fått och som hjälpt honom att lyckas i livet. Ledaren utan titel är en fiktiv berättelse på temat personlig utveckling och ledarskap …”

… prioritera och skapa tid

Prioritera och skapa tid för din andliga och mentalalekamen, GRRRRRR …

… slutar jobba nu, kl 18.30, iväg och träna styrke, grrr!!

ciao


4 comments

4 thoughts on “Lite andlig och mental lekamen, tack …

  1. andas rune – andas – efter träningen får du ta hand om dina änder – f´låt din andliga lekamen – leka men me vem??? eh – mentala – män tala-r inte så ofta så klokt som du – å d gör inte alla kvinnor hlr å andra sidan – så hur du än vänder å vrider så e iaf ändan bak… ha d bäst –

Comments are closed.