Ett litet steg för dig men stort för mänskligheten …

Posted on February 18 2012 in Capello filosoferar

En liten sak som du gör kan betyda mer än du tror. Framförallt för någon annan men även för dig själv …

Varje sak vi gör i livet kan synas enkelt, banalt och inte betyda så mycket i det stora hela. Men för varje sak vi gör så kan det betyda allt för den vi gör det för. Genom att vi gör det så kan det också skapa en känsla av glädje hos hos själva, ”så som du sår får du skörda…”

Genom att börja idag, vid tillfällen när du möter andra männsikor och djur,  skapar du en process som med automatik kommer att leda in dig på rätt väg …

Istället för att fråga vad kan jag tjäna på det här? Ställ dig frågan. ”Vad kan jag göra för någon annan …”

Jag fick en fin berättelse insänt…

sjöstjärna

En turist kom gående på en övergiven strand och han kunde snart skönja en annan man på avstånd. När han gått en stund, kunde han se att det var en av byborna från en by i närheten. Denne höll på att kasta saker i vattnet i jämn takt.

Turisten trodde att mannen kastade små flata stenar för att studsa på vattnet, men när han kom närmare, såg han att det var sjöstjärnor som kastades ut. Hela stranden var full av hundratals sjöstjärnor som spolats upp av vågorna.

Mannen förklarade för turisten att om han inte kastade tillbaka sjöstjärnorna skulle de dö av brist på syre. Turisten blev förbluffad över mannens ambitioner och frågade om det inte kändes hopplöst.
”Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder”, sa han. ”Vad tror du att det har för betydelse att du står här och kastar tillbaka några av dem?”

Mannen log och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sade sedan:
”Det har betydelse för den här!!

ciao


6 comments

6 thoughts on “Ett litet steg för dig men stort för mänskligheten …

  1. Otroligt fin berättelse. Små saker kan betyda så mycket. Där jag jobbar är det en del gamla som är väldigt ensamma… en tyvärr helt normal situation när det gäller dagens äldre människor. Att ge dem ett leende, ge dem 5 minuter av min tid för att prata med dem… det kan göra deras dag. Så jag ser ganska ofta dessa små saker som betyder miljoner för en annan människa. Det är sådant som får mig att de dagar jag jobbar, orka gå till jobbet… därför att det jag gör uppskattas av en annan medmänniska. Den värdefullhet man känner i de situationerna, är ibland nästintill ovärderlig 🙂

    Kram

  2. Pingback: asbestos attorney

Comments are closed.