Kroppen – själens tempel…

Posted on September 29 2009 in Allmänt

Är det turen som väljer det förberedda sinnet eller kanske livet som väljer det förberedda sinnet….

Jobbade till 19.00 idag. Jag kände mig trött men gick ändå och körde en havtimme träning – biceps, igår blev det en timme bröst och triceps, fåfänga? Lite, men absolut inte det viktigaste! Det handlar om att ta kontrollen och att ta hand om/ bry sig om sin kropp. Hur ska man annars kunna ta hand om sitt sinne…

”Så som man tar hand om kroppen tar man också hand om tankarna.
Så som man förbereder kroppen förbereder man sinnet. Så som man tränar kroppen tränar man också om sina mentala förmågor”. (Munken som sålde sin ferrari)

Jag har ända sedan jag varit liten tagit hand om min kropp och tränat. Visst har det gått perioder när den ”förfallit” men varje gång jag bestämt mig för att ”rätta” till det så har jag gjort det.

Förra året juni -08 bjöd jag min son Nicki på en studentresa till New York. Han hade tagit studenten veckan före och jag såg att min kavaj satt riktigt trångt. Vågen pekade på 88 kilo. Löpträningen hade varit dålig efter en menisk/ korsbands operation. Uppe på Empire state building, fattade jag ett beslut och bestämde mig, och sa till Nicki. 31 juli ska vågen stå under 80 kilo!. 5-6 veckor senare vägde jag mig, 31 juli, vågen visade 79.8 kilo. Idag 14 månader senare visar vågen 77 kilo, och jag är bättre tränad än på länge…och jag jobbar ganska mycket… Hur hinner du, hur orkar du, brukar vissa fråga? Allt handlar om prioritering och fokus och tränar jag inte så orkar jag inte jobba så mycket…

Har man inte kraften att ta hand om sin kropp, hur ska man då ha kraften att ta hand om sitt sinne, och hur ska man då kunna forma sin själ? Att få bort sina ovanor, handlar om att skapa bra vanor istället för de dåliga, att ha disciplin, kraft och beslutsamhet att göra det.

Hur tar man befälet över sig själv?

1. Bestäm dig för vad du vill. Var specifik, ha ett klart mål och visuallisera. Hur ska du träffa en piltavla om du inte vet var tavlan sitter…

2. Agera! ”just do it”, gå från kunskap till attityd till handling. De flesta bedrar sig själva och säger jag ska börja, och kanske köper ett träningskort till julklapp men det blir det dyraste träningspasset någonsin. Jag har en kompis som har ett gym, han sa ”hade alla som köpt ett gymkort till jul kommit och tränat, då hade jag inte fått plats med hälften…” De har kunskap, de har viljan men var är beteendet…?

3. Reflektera! Vad fungerade bra, vad fungerade mindre bra. Förstärk det positiva och slösa inte energi på sådant som inte funkar.

4. Var flexibel, ”think different”… Man behöver för den skull inte ändra sin grundinställning till livet. Utan ger dig bara kraft att skapa nya resultat…

5. KÄMPA, vi ger upp för lätt. Det funkar inte säger vissa när de testat mentala program en vecka! Jasså, säger jag, tror du verkligen att du som jag tar 110 i bänkpress efter en vecka…?

Självklart är det insidan som är det viktigaste. Jag och min dotter Amanda pratar alltid om att ha ett ”gott hjärta”, bl.a har vi ett fadderbarn, Sara i Nigeria; tillsammans, men det är också bra att ha ett friskt hjärta…

”Jag tränar inte för att bli yngre, jag tränar för att bli äldre”. Och jag har ju lovat en helt gudomlig härlig fantastisk ”varelse”, ”jag ska finnas vid din sida ända tills jag är hundra…”

godnatt sverige…


21 comments

21 thoughts on “Kroppen – själens tempel…

 1. Hej! Nu har jag hittat hit=) jag skall sprida ordet=) och detta inlägg skulle jag behöva ta till mig då det går lite utför med det där just nu;)

  kram

 2. Hej! Nu har jag hittat hit=) jag skall sprida ordet=) och detta inlägg skulle jag behöva ta till mig då det går lite utför med det där just nu;)

  kram

 3. tack för beröm och synpunkter, kul om något kan berika någon…. och tack agneta… och gittan alltid läsvärda alster hos dig, men du är ju bra på att skriva.. Ljus/ r

 4. tack för beröm och synpunkter, kul om något kan berika någon…. och tack agneta… och gittan alltid läsvärda alster hos dig, men du är ju bra på att skriva.. Ljus/ r

 5. Det här är bra Rune, mycket mera intressant än att läsa om otränade innebandyspelare, fortsätt så. Vi behöver träffas och snacka.

 6. Det här är bra Rune, mycket mera intressant än att läsa om otränade innebandyspelare, fortsätt så. Vi behöver träffas och snacka.

 7. Kul att du är igång Capello!
  Jag kommer flitigt besöka din sida och läsa dina kloka ord 😉

 8. Kul att du är igång Capello!
  Jag kommer flitigt besöka din sida och läsa dina kloka ord 😉

 9. Pingback: asbestos attorney

Comments are closed.